Stichting Onderstroom draait volledig op vrijwilligers

Het zijn mensen die allemaal een beetje gek (moeten) zijn om vrijwillig een evenement of festival neer te zetten. Hun vrije tijd offeren ze op om voor jou een mooi feestje te maken. En oké, zelf kunnen ze er ook wat van!

Het bedenken van thema’s, het boeken van artiesten en het managen van de gehele horeca… zelfs de uiteindelijke productie draait op vrijwilligers. Denk je nu bij jezelf; ‘dat lijkt me tof, ik wil ook wel mijn steentje bijdragen’, gebruik dan onderstaand aanmeldformulier om je aan te melden als vrijwilliger. Jessica of Pepijn (beiden op de foto te zien) neemt dan contact met je op en we verwelkomen je graag om de eerstvolgende meeting, festival of klusavond.

Ik wil vrijwilliger worden!

We snappen heus wel dat je eerst even de kat uit de boom wil kijken voordat je je aanmeldt. ‘Wie zit er bij die stichting en met wie ga ik dan samenwerken?’ We horen het je denken. De mensen achter Stichting Onderstroom krijgen hier een gezicht. Ontdek wie wat doet en wie waar druk mee is tijdens (de voorbereidingen van) onze festivals en evenementen.

Ruud heeft maar weinig nodig om de mooiste creaties te bedenken en te maken. Wilde eigenlijk in de Efteling wonen. Doet twee keer per jaar alsof en blijft dan met zijn camper slapen op het terrein.

Jij kent hem misschien als MO6 of Vøllenhøven, wij kennen hem als Ruben. Deze twee meter plaatfanaat ronselt DJ’s zodat jij met je voetjes van de vloer kan.

Anne is onze chef sfeerbeheer. Houdt zich bezig met hoe het festival eruit ziet, en of je wel genoeg te eten hebt.

Sicco woont helemaal niet meer in Harderwijk, maar we komen niet meer van hem af. Niemand weet eigenlijk wat hij doet, maar als er stront aan de knikker is… gaat hij okseldiep om het op te lossen.

Gerwin is onze culturele matchmaker. Of het nou om samenwerkingen of spullen gaat, hij brengt de juiste mensen bij elkaar.

Keetmeester Tammo doet mee omdat het van Anne moet. Leest geen apps, wil liever alle info per post ontvangen.

Jessica is de moeder van alle vrijwilligers. Zij zorgt ervoor dat roosters gevuld worden, contacten worden onderhouden en dat er naar je wordt omgekeken. Voor, tijdens en na de festivals.

Brenda heeft altijd een glaasje bubbels binnen handbereik. Decoreert gezellig mee in het decoteam, en is tijdens het festival regelmatig achter de bar te vinden. De bar met bubbels, dat dan weer wel.

Plaatjes- en praatjesmaker Peter legt al jaren onze festivals vast en kruipt nu ook in de digitale pen voor Onderstroom.

Martine betaalt facturen en is daarnaast een creatieve aanwinst voor ons decoteam.

Nathalie communiceert namens de stichting. Dus ja, zij is het die Insta beheert. En deze tekst heeft geschreven.

Menno is een manusje van alles. Is vooral tijdens het festival actief bezig het terrein netjes te houden, met of zonder silent disco koptelefoon.

Martijn zet Onderstroom onder stroom: hij is verantwoordelijk voor het stroomplan en de stroomvoorziening voor de festivals. Daarnaast is hij druk bezig met de vraag hoe we kunnen verduurzamen.

Deze woordkunstenaar is verantwoordelijk voor de programmering. Sinds Joost de acts en bands boekt is hij zelf ook op het hoofdpodium te vinden.

Gerwin is één van de keetmeesters, aka de man met twee rechterhanden. Grote kans dat wat jij ziet op het festival door hem is gemaakt.

Geertje kent geen grenzen in haar creatieve krachten en is daarmee een aanwinst voor ons decoteam. Tijdens de festivals is zij chef kassa. Niet sollen dus met deze deerne, anders kun je naar je munten fluiten!

Jolle is één van onze keetmeesters. Hij levert mankracht, hout, ons clubhuis en slechte grappen. Slaapt tijdens de afterparty het liefst met Tammo in een camper…?

Anita onderhoudt contact met onze sponsoren en foodtrucks, zodat wij een mooi feestje kunnen bouwen. Geen foodtruck komt op het terrein zonder het wakend oog van Anita. Ze zorgt dat het hele smakenpalet voorbij komt!

Pepijn regelt samen met Jessica dat er tijdens de festivals genoeg vrijwilligers zijn. Staat zelf achter de bar, voor de bar, op de bar…

De koe bleef ongedeerd tijdens het maken van deze foto.

Frank heeft de eerste drie jaar niet gesproken (kon hij dat überhaupt?) maar sinds kort heeft hij zich ontpopt tot chef communicatie. Regelt agenda’s, zorgt voor structuur, en regelt workflows. En oh ja, hij kan ook nog iets met techniek!

Jurriaan (Anus voor intimi) is de man die de perfecte schuimkraag weet te tappen en alles weet van de bar. Voor en achter de bar overigens…

In de opbouw naar een festival helpt Dick met het bouw- en sjouwwerk. Tijdens het festival staat hij achter de bar. De hele familie trouwens. Niet meedoen is geen optie. Daar zorgt Brenda wel voor!

In het dagelijks leven is Hanneke een eindbaas, bij ons doet ze gewoon wat er gevraagd wordt, en daar heeft ze dan wel weer ideeën over.

Als Mario niet Europa doorkruist is hij van de partij, met alle voorbereidingen en opruimen. Nu nog plannen dat hij er tijdens een festival ook bij is..

William is naast decorheld ook jager, worstenmaker en bedenker van Wild!

Aimee is te vinden in de kassa en backstage. Deze ademdeskundige zorgt met haar zangskills voor een stressvrij festival!

Marielle vindt creatief bezig zijn zó leuk dat ze niet genoeg heeft aan de decordagen. Tassen vol lapjes, kralen, kwasten en verf gaan mee naar huis om daar nóg meer sfeer aan de festivals te geven.

Al sinds Yossih nog een kleine Yossih was, sjouwt hij met de kratten en vaten bier. Inmiddels is hij meester van de koelcontainer, en zorgt hij ervoor dat geen bar droog staat! En hij zelf natuurlijk ook niet…

Lucien is één van de decorhelden, maakt van een vaag idee op een moodboard een serieus kunststukje.

Tanja is nog niet zo lang bij de stichting maar wel een doorgewinterde vrijwilliger.

Paul is naast plaatjesdraaier op radio en festivals, ook techneut voor licht en geluid. Hij maakt onderdeel uit van het backstage team, maar is ook stagemanager en host. Multi inzetbaar… helemaal Hulleman!

Wanneer er een festival is, is Mirko (aka Beerko) niet achter de bar weg te denken. Mirko tapt, schenkt en feest op alle Onderstroom Festivals, maar is ook regelmatig achter de bar te vinden bij andere festivals. Een échte taptijger dus!

Join the club en word vrijwilliger!

Ben je een enthousiaste bezoeker van de festivals van Stichting Onderstroom en wil je graag een steentje bijdragen? Of ben je nieuw in Harderwijk en wil je nieuwe mensen leren kennen? Dan is vrijwilliger worden de grootste kans op succes. Kom terecht in een warm nest van mensen die het fantastisch vinden om Harderwijk te verblijden met legendarische feesten en partijen. Iedereen binnen de stichting heeft zijn eigen interesses en vaardigheden. Daar leunen we graag op en zo kan iedereen shinen in zijn of haar vakgebied of wat je simpelweg leuk vindt om te doen. Kom je eenmalig een biertje tappen of iedere week klussen? Met beiden zijn wij net zo blij. Meld je aan via onderstaand formulier.